Min blogglista

fredag 4 november 2016

Tänker katten?

   Efter att just ha gått kvällspromenad med hunden, och träffat på alla kvarterets katter, som med dödsförakt kastar sig ut framför bilar, så skulle jag vilja döpa om Bo Söderströms kattbok "Hur tänker din katt?" till "Tänker din katt?". Någon riskbedömning gör de ju inte och hunden Hubbe tittar förundrat på dessa skuggor som far som skjutna ur en kanon.
   I den här boken lägger man, än en gång, ut texten om när vildkatten blev tam och var din katt vill bli klappad för att må extra bra och varför vissa katter är aggressiva.
    I denna bok får du svar på dessa frågor och många därtill. Trots att det under de senaste åren skett häpnadsväckande forskning om katter når dessa spännande resultat sällan utanför universitetens snäva krets.
    I denna bok tolkar forskaren och biologen Bo Söderström - han har skrivit om fjärilar förut - de allra mest intressanta resultaten från forskningsfältet på ett populärt sett. Trots mer än 30 år med katter fick författaren aha-upplevelser och lärde sig nya saker om katters beteende när han skrev vart och ett av kapitlen.
   Med den här boken kommer du att fascineras än mer över katter och deras beteende, påstår förlagsreklamen. Men hur det är med kattens tänkande fick jag imnget ordentligt svar på, trots all forskning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar