Min blogglista

söndag 26 februari 2017

Årets första gröna

  Årets första trädgårdsbok, kanske ett vårtecken denna snöslaskiga dag.
    Det är en egensinnig trädgårdsbok som Göran Greider skrivit; "I trädgården hörs andra ekon" och han tar läsaren med ut i sin både vildvuxna och formmedvetna trädgård bid Västerdalälven. En trädgård han odlat i 15 års tid. En trädgård som hör samman med den omgivande naturen, med människor som odlat före oss och med dem som ska komma efter.
   Hur kan vi avläsa samhället genom trädgården? Hur speglar en underskön dahlia imperialismens historia? Det är frågor som det politiska djuret Greider, han är chefredaktör för Dala-Demokraten, ställer men han resonerar också om hur vår moderna trädgård uppstått. Här finns också råd, tips och inspiration för alla trädgårdsälskare. Men det han påminner oss mest om i sin rikt illustrerade bok, bilderna har han tagit själv, är att vi måste lära oss uppskatta det vackra inte minst i vinterns trädgårdar.
   I trädgården hörs andra ekon är en bok full av blommor, politik, poesi och till och med Göran Greiders recept på syrensaft. Dessutom avslöjar han vad en skräckfilm som »Världsrymden anfaller« eller sångaren Van Morrison har med trädgård att göra.
   Kanske det är dags att bjuda in Greider till Åland för att tala om trädgård?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar