Min blogglista

lördag 18 februari 2017

Ärkeknöl i Karlskrona

   En roman om vänskap, ärkeknölar och staden Karlskrona är Maria Steens debutroman "Så putsas en skitstövel". I centrum finns Agneta och Carina som är bästa vänner. De syresätter varandra men de är mycket olika. Agneta tycker att utan ett glas rött i handen är man inte riktigt klädd, och när hon röker blåser hon ut moln som får Hiroshima-svampen att se ut som en trattkantarell. Hennes syn på män är kärv: Först så finns dom där, nyktra och rena och finniga, och sedan POPP så är dom borta. Återfinnes 30 år senare på puben där dom sitter, frånskilda och sentimentala eller drängfulla och har problem med sj-ljuden.
    Agneta är orolig för Carina, som har en romantisk och omisstänksam läggning. Hon har haft två passioner, tre förlovningar och en gång varit nära att bli gift. Nu är hon sambo med Mats som gåtfullt försvinner veckor i sträck, och vars mobil alltid tycks ha dålig täckning. Carina är inte orolig för det för mats är ju underbar, även om han har ont om kontanter.
   Kärleken är blind, men i Carinas fall hade det inte varit helt fel med lite ledsyn åtminstone, anser Agneta och bestämmer sej för att ingripa. Sen kommer Eva-Lis in i bilden och oväntade saker börjar hända. Allt utspelas i ett klarögt beskrivet Karlskrona, med omgivningar.
  Det här är en roman med ambition att roa men slutet blir krystat och drar ner intrycket. Fast om man inte vet hur ärkeknölar är så är det nyttig läsning.

1 kommentar:

  1. Men den här låter ju intressant och spännande :)

    SvaraRadera