Min blogglista

torsdag 16 februari 2017

En ny Cooper och Fry

" På väg mot döden" - The Murder Road i original - är Stephen Booths femtonde kriminalroman om kriminalinspektör Ben Cooper i det lantliga Peak District.
    Det finns bara en väg till den pittoreska engelska byn Shawhead i Peak District. Och en väg därifrån. På den vägen hittas tidigt en morgon en övergiven lastbil med olycksbådande blodfläckar på insidan.
    Lastbilschauffören Mac Kelsey hittas snart mördad, slarvigt nedgrävd intill en stenmur och kriminalinspektör Ben Cooper får ta hand om utredningen. Han möts av märkligt tystlåtna och fientligt inställda bybor. Men kan det verkligen gömma sig en mördare bland dem?
    Så hittas ytterligare en person död, den här gången tycks det röra sig om självmord. Den döde, en man vid namn Scott Brooks, har lidit av en långvarig depression sedan hans fru Ashley omkommit i en bilolycka åtta år tidigare. Den mördade lastbilschauffören Mac Kelsey tycks ha befunnit sig på olycksplatsen. Finns det ett samband eller rör det sig bara om en slump?
   Som alltid i Booths deckare spelar platsen en viktig roll och han är väl bekant med avfolkade byar där ingen vill prata, allra minst med enpolis. Men Cooper lyckas ofta få dem att öppna sig. DEt som beskrivs är det mänskliga samspelet och hur det kan rivas sönder. Ett samspel som den urbana Diane Fry inte förstår sig på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar