Min blogglista

tisdag 7 februari 2017

Hipsters i Småland

In i minsta detalj   "In i minsta detalj" av Kristin Emilsson är en feelgood-roman om storstad och landsbygd, om kärlek och vänskap, om gamla hemligheter och nya - och om en katt som definitivt inte heter Leif.
Det är Emilssons tredje roman och den passar utmärkt som underhållning en kulen vinterkväll.
   I centrum står hipsterparet Freja och Anton, som har all anledning att vara nöjda med tillvaron. Deras största problem är om väggarna i den nyrenoverade vindsvåningen på Söder ska målas tofuvita eller äggskalsvita. Livet är utstakat och planerat in i minsta detalj - ingenting har lämnats åt slumpen.
     Ända tills den dag ett oväntat dödsfall skakar om tillvaron och tvingar dem att bege sig långt utanför tullarna till Antons barndomsstad, den lilla småländska utflyttningsorten Idemåla. Freja följer ytterst motvilligt med men snart kommer hon underfund med att Idemåla kan vara meningen med livet.
    Snart står det klart för Freja att det är mycket hon inte vet om Antons familj. När hon börjar nysta i trådarna förstår hon att det finns saker i hennes mans förflutna som kommer att påverka deras liv mer än hon någonsin kunnat drömma om.

1 kommentar: