Min blogglista

onsdag 1 februari 2017

Hjärtlig hälsning


En heltäckande bok om hjärtat – kroppens viktigaste organ - är J H von Borstels  "Lyssna till ditt hjärta" som handlar om hjärtats styrkor och svagheter.  Enkelt, pedagogiskt och entusiastiskt visas hur hjärtat är uppbyggt och fungerar. Hur det samarbetar med andra organ och med hela kroppen. Hur artärer, vener, nerver, muskler och blodådror är beskaffade och vad som ytterst styrs av att hjärtat slår. Att vårt fantastiska kardiovaskulära system förtjänar hela vår uppmärksamhet är helt klart. En insikt som drabbar en när hjärtat börjar visa sjukdomstecken.
   Utifrån den senaste forskningen tar författaren, som är en tysk läkare med inriktning på hjärtat, upp allt som kan drabba ett hjärta och förklarar vad som sker och varför. Han tydliggör kopplingen mellan näringsintag och ett friskt hjärta. Mycket av det vi äter i dag gör oss sjuka på sikt. Och bland mängder av tips på hur vi främjar hjärtat och håller oss pigga förklaras till exempel fördelarna med att äta vegetariskt och hur sex kan skydda oss från åderförkalkning.
   Författaren verkligen sitt ämne och här förmedlas ny intressant kunskap om vår kropp och hälsa på ett lekfullt och informativt sätt.  En populärvetenskaplig bok om ett ämne som faktiskt angår alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar