Min blogglista

tisdag 28 februari 2017

Med verklighetsbakgrund

 Clare Mackintosh debutroman, "Jag lät dig gå", finns nu också som pocket på svenska. Hon arbetade i tolv år som polis innan hon lämnade yrket 2011 för att arbeta som frilansjournalist. Idag skriver hon på heltid. Jag lät dig gå bygger på ett fall som hon tidigare arbetade med som polis. Den här boken är en mix av polisroman och feel good av det mollstämda slaget.
     Allt börjar då femårige Jacob och hans mamma är på väg hemåt en mörk och blöt novemberkväll. De har bara en kort bit kvar att gå när han plötsligt släpper taget om hennes hand och springer ut i gatan. Samtidigt kommer en bil körande i rasande fart och Jacob hinner inte undan. Föraren smiter och kvar på gatan ligger den döde pojken. Över honom hukar sig hans svårt chockade mamma. Hela hennes liv har krossats i ett ögonblick.
   Fallet hamnar på polisinspektör Ray Stevens bord. Han har inga ledtrådar men är fast besluten att hitta den skyldige, och är beredd att riskera allt för att skipa rättvisa åt en kvinna som drabbats av varje förälders värsta mardröm.
    För Jenna är det omöjligt att fortsätta leva i hemstaden Bristol hennes liv är ödelagt. Det enda hon vill är att lämna allt bakom sig och börja på nytt. Jenna flyttar till en liten by i Wales. Hon försöker desperat glömma sitt förflutna men jagas av minnena. Byns invånare undrar förstås vem hon är och varför hon sökt sig just dit. Men Jenna håller alla på avstånd, släpper ingen in på livet.
Medan polisen arbetar börjar Jenna långsamt tro på en framtid. Det förflutna kommer obönhörligt ifatt henne och dess konsekvenser blir förödande.

1 kommentar: