Min blogglista

torsdag 2 februari 2017

Norrman på topp

Jörn Lier Horst, född 1970, och arbetade tidigare, vid sidan av sitt författarskap, som utredare vid polisen i Vestfold i Norge. Han räknas nu som en av de bästa kriminalförfattarna i Norden och har rönt stor framgång hos läsarna och fått flera litterära priser Jakthundarna som utkom 2014 belönades med både Glasnyckeln och Rivertonpriset, och utsågs i Sverige till årets bästa översatta kriminalroman av Deckarakademin. Nu kommer hans fjärde bok på svenska, "Nattmannen", en rikigt kuslig historia.
    Dimman ligger kusligt tät över Larvik tidigt en kall höstmorgon. Mitt på stadens torg har ett avhugget huvud placerats, spetsat på en påle.Kommissarie William Wisting ställs inför det mest groteska fall han stött på under sin poliskarriär. Det brutalt mördade offret är en mycket ung flicka och hela Norge är skakat av det blodiga dådet. Medierna kräver förstås  en snabb lösning. Men de viktiga timmarna efter fyndet passerar utan några ledtrådar om vem flickan är, och pressen blir inte mindre när ännu ett lik hittas, uppdraget ur den djupa älven
    Snart står det klart att trådarna i det här nätet sträcker sig långt bortom landets gränser och att fallet har kopplingar till betydligt tyngre kriminalitet än någon kunnat föreställa sig.
  Lier Horst är en skicklig intrigbyggare och han beskriver spaningsarbetet på ett högst trovärdigt vis och spänningen håller rakt igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar