Min blogglista

lördag 18 mars 2017

Årets Anna Jansson

   Precis nyutkommen är Anna Janssons "Det du inte vet" med Maria Wern i huvudrollen. Nästa år kan de fira 20-årsjubileum tillsammans de två.
   Det är sensommar på Gotland och Maria och hennes man har just blivit stugägare. Maria är på fest hos sina nya grannar i Åminne när en explosionsartad brand utbryter i ett hus i närheten. Dådet sätts i samband med en serie inbrott i sommarstugeområdet. Men morgonen därpå försvinner Tomas Hartmans dotter Sofi spårlöst från stranden i Åminne. På uppdrag av Region Gotland utredde hon konsekvenserna av oljeborrning på ön. Försvinnandet sker dagen innan resultatet ska presenteras. Både miljöaktivister och riskkapitalister i oljebranschen väntar ivrigt på hennes svar.Samtidigt har Sofi en affär med en gift man, ingen vet vem.
  Motståndet mot oljeborrning drivs av Rasmus Flöjel, som var Sofis pojkvän under gymnasietiden.
Polischef Tomas Hartman för en förtvivlad kamp mot tiden för att finna sin dotter. Han vet hur ängslig och sårbar hon egentligen är och hur hårt hon får kämpa mot sina egna demoner. Det blir ett dubbelperspektiv när Hartman är både polis och brottsoffer.
   Anna Jansson bjuder på både aktualitet och spänning i den här boken. Gotländska miljöer är ju ofta utsatta för miljöhot. Och kvinnoporträtten i boken är knivskarpa, man tvekar in i det sista om det kan vara som man misstänker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar