Min blogglista

söndag 19 mars 2017

Matnyttig bok

   Det är inte klokt vad det ges ut matböcker, minst en i veckan eller kanske fler.
    Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok är "Nya nordiska köket" av Margareta Schildt-Landgren.
   Man säger att nordisk matlagning är bäst i världen (fransmän håller inte med!) och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. 
   Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar. Råvarorna är närproducerade och kommer från vitt skilda områden, från fjällvärlden till odlingslandskapen.
    I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn. 
  Visst är det en vacker bok som berättar om den viktiga maten men den ger inte det där inspirationshugget som gör att man vill testa själv. Kanske för att allt är så väldigt perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar