Min blogglista

onsdag 22 mars 2017

Skogens hemligheter

Nu håller naturen än en gång på att vakna till liv. Knoppar sväller och spricker ut och snart kan man ana grönt i gräset. Nu är rätt tid att läsa Peter Wohllebens magiska bok "Trädens hemliga liv" för att se på träden med nya ögon när vi går ut i naturen.
   Skogvaktare Peter Wohlleben berättar fascinerande om oväntade och extraordinära förmågor hos träden. Han citerar de senaste vetenskapliga rönen och kompletterar dem med sina personliga erfarenhet av naturen, vilket skapar nya spännande insikter.
    Vi kanske tror att vi vet det mesta om skogen och känner till allt om träden. Men den som läser läser den här boken kommer att gå ut i naturen med helt nya kunskaper och ögon. På ett lättillgängligt sätt visar Peter Wohlleben vägen.  För i skogen finns ett liv som är helt okänt för oss. Där pågår fantastiska saker: träden kommunicerar med varandra.
    De tar hand om både varandras avkomma och om gamla och drabbade grannar, de har känslor och minnen. Otroligt? Kanske. Men sant. Träden visar hur vi människor borde leva, nära varandra och i samförstånd. För bara ett träd gör ingen skog, men tillsammans är det någonting helt annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar