Min blogglista

måndag 24 april 2017

Människan som Gud?

 Yuval Noah Harari, född 1976, har doktorerat i historia vid University of Oxford och undervisar vid Hebreiska universitetet i Jerusalem. Hans bok " Sapiens" blev en internationell succé. I sin nya bok "Homo Deus" fortsätter han den utforskning av våra grundläggande villkor som påbörjades i Sapiens  men nu riktar han sökarljuset mot mänsklighetens framtid.
   Under det senaste århundradet har människan lyckats göra det omöjliga. Svält, krig och sjukdomar har förvandlats från obegripliga naturkrafter till problem som faktiskt går att hantera. Idag är det fler som dör av för mycket mat än för lite, det är fler som dör av hög ålder än av epidemier och självmord är en vanligare dödsorsak än krig och terrordåd tillsammans.
   Frågan är bara vad som ska ersätta krigen och svälten som mänsklighetens huvudfokus. Vilka framtidsprojekt, drömmar och mardrömmar kommer att prägla världen under resten av 2000-talet?
  " Homo Deus" går på djupet med ämnen som dödens avskaffande, introduktionen av artificiellt liv och varför vi människor strävar efter att förvandlas till gudar. Boken väcker tankar och ger nya infallsvinklar på gamla problem.
    Det är en fascinerande bok som går rakt på mänsklighetens stora och omöjliga ödesfråga: Vart är vi på väg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar