Min blogglista

tisdag 25 april 2017

Riktigt bra från Norge

    Jörn Lier Horst är en av Norges bästa kriminalförfattare just nu. Alldeles nyutkommen i  pocket är "Blindgång" och den har kallats hans bästa hittills.
    Upptakten är att en kall januarinatt försvinner taxichauffören Jens Hummel spårlöst. Det går ett halvår utan att man hittar någon ledtråd. William Wisting, som ansvarar för utredningen, får kritik i media och av överordnade för uteblivna resultat.
   Wistings dotter Line, som tagit ledigt från jobbet och snart ska föda sitt första barn, har fått en ny vän: Sofie, ensamstående mamma med en ettårig dotter. Sofie har ärvt ett hus efter sin morfar, Frank Mandt, som polisen länge misstänkt för diverse skumraskaffärer .Line och Sofie träffas allt oftare, och när de hittar ett låst kassaskåp i källaren till Sofies hus blir Line nyfiken. I skåpet hittar de en revolver och en mycket stor summa pengar med missfärgade kanter.
    Polisen misslyckades med att sätta dit Frank Mandt så länge han levde och Line anser att de måste informera ordningsmakten om vapnet. Hon lämnar in det anonymt men kan inte undanhålla sanningen för sin pappa.
   Till Wistings förvåning visar det sig att revolvern har en koppling till ett ouppklarat mordfall, och dessutom till taxichaufförens Jens Hummels försvinnande.Bered er på en riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig. Å andra sidan är sådana böcker bra medan vi väntar på en vår som inte vill komma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar