Min blogglista

onsdag 17 maj 2017

Ett hus i Cornwall

   Ännu en brittisk feel-good roman har jag läst medan näsan droppar och ögonen rinner. "Flytten till Cornwall" av Liz Fenwick är ungefär vad jag orkar ta in medan febern stiger.
  Romanen börjar med att den 38-åriga konstnären Maddie Hollis blir änka samtidigt som hon ärver ett hus i Cornwall efter en kvinna hon inte känner. I alla fall tror Maddie inte det. Hon beslutar sig för att ta vara på arvet och bryter upp från London i förhoppning om att flytten ska ge henne och hennes tonåriga styvdotter Hannah en ny start i livet.
   Trevenen, som huset heter, är en vacker men förfallen byggnad med urgamla anor som är i stort behov av renovering. Problemet är bara att Maddie inte har några pengar, eftersom hon inte kunnat måla under lång tid då hon vårdat sin man i hemmet. Medan Hannah bara gör livet surt för dem båda och drömmer om att få flytta tillbaka till London så fort som möjligt, börjar Maddie intressera sig för Trevenen. Hon hittar foton och ett gammalt släktträd och hon upptäcker generationer av tidigare husägare, kvinnor som hon känner sig besläktad med. Husets tidigare ägarinna, Daphne Peventon, visar sig ha stark anknytning till Maddies liv.
   Fenwick har tidigare skrivit romaner med Cornwall som bakgrund men det här är den första som översatts till svenska.

2 kommentarer:

  1. Den känner jag mig väldigt nyfiken på, Cornwall lockar både litterärt och i verkligheten. Är boken bra?

    SvaraRadera
  2. Hej Monika!
    Jag gillade boken för den var underhållande och lite lärorik, man får veta ett och annat om både historia och arkitektur, plus lite romantik och tragik. Det är underhållningslitteratur men det är ibland helt rätt.

    SvaraRadera