Min blogglista

söndag 21 maj 2017

Brott i Jämtland

" Isvittring" är Solveig Vidarsdotters debutroman och den första i serien om poliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo. Uppföljaren "Nässelvrede"är nyutkommen. Och kriminaliteten i deckare breder ut sig, nu är det Fämtland som mutas in.Författaren själv föddes i Jämtland 1971 och när hon inte skriver spänningsromaner jobbar hon som sångpedagog.

   Här är det skoterparadiset Gäddede i norra Jämtlands fjällvärld som drabbas av en ofattbar tragedi när vaktmästaren på ett elevhem hittar en tioårig pojke hängd från en takbjälke.Det som först bedöms vara självmord visar sig snart vara resultatet av en hänsynslös gärningsmans vrede. Händelsen skakar om invånarna i den lilla byn, och inte minst den fältstab som länskriminalen upprättar för att utreda mordet.
    Poliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo kastas in i en utredning där deras lokalkännedom inte alltid uppskattas till fullo av kollegorna från Östersund. Misstankarna riktas åt flera håll och stämningen hårdnar, i synnerhet på elevhemmet. När sedan en person till spårlöst försvinner och byborna tillsammans med polisen ger sig ut för att leta blir det tydligt för Ingrid att fler människor svävar i fara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar