Min blogglista

onsdag 10 maj 2017

Gömt i mosse


Mossmarken är en ödslig plats med dimhöljda vidder, hukande tallar och sjunkande jordar. En gång i tiden begravdes offer till gudarna här, och rykten säger att människor försvinner spårlöst än idag.
Det är en tacksam plats om man letar efter en med potential för spänning och mystik. Som debuterande Susanne Jansson som just kommit ut med "Offermossen" Den får mig att tänka på Peter Mays roman "Lewismannen" där en mosse på Hebriderna avslöjar gamla hemligheter.
  Till den här mossen kommer den unga biologen Nathalie för att göra fältexperiment till sin doktorsavhandling om våtmarker men snart står det klart att hennes egentliga ärende är mer personligt.
   När en kropp hittas nedsjunken i mossen ger det en skrämmande anledning att påbörja efterforskningar i det förflutna – såväl för polisen som för Nathalie personligen. Hennes väg korsas av den erkända fotokonstnären Maya Linde, som även arbetar som polisfotograf i utredningen. De rör sig båda fram genom minnets och markernas djupa lager, mot oväntade upptäckter och länge dolda sanningar.
  "Offermossen" är en stark debut och en suggestiv berättelse om sankmarker, biologi, barndom och död – och om vad som egentligen är verkligt o
ch närvarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar