Min blogglista

söndag 28 maj 2017

Skrämmer unga

   För unga läsare i slukaråldern finns nu den tredje och sista delen i Ingelin Angerborns serie som tidigare har haft titlar som "Rum 213" och "Sal 205". Den nya boken heter "Fyr 137". Spänning, skräck och äventyr i en stark blandning gör att bokserien fått många läsare. Den första boken har också blivit filmad.
   Det börjar med ett besök vid fyren, innan vi gick kastade jag en sista blick på fyren. Dörren var stängd och avsatsen tom och jag hade just börjat dra en lättad suck, när andan liksom fastnade i halsen.I det ögonblicket hade jag kunnat svära på att jag såg något skymta förbi i det översta fönstret. Ett blekt litet ansikte som liksom spanade ut genom rutan med stora, mörka ögon.
     Vem äger dagboken som Elvira, Meja och Bea hittar borta vid Svartudden? Vem är det som har ristat in sitt namn i fyrens grund? Och vem är det egentligen Elvira ser i fyrens fönster?
    Är det bara inbillning, eller finns det någon sanning i spökhistorierna som berättas om fyren?
    En önskebok för sommarlovet om man gillar bli lagom skrämd.


1 kommentar:

  1. Mina tjejer (11 och 12 ) har läst alla författarens tidigare böcker, och bland annat den här har jag tänkt köpa och ge dem som present på skolavslutningen, så har de några timmars sysselsättning när tomheten efter skolan brukar kännas som störst.

    SvaraRadera