Min blogglista

tisdag 2 januari 2018

Brottsplats Smögen

Anna Ihrén är uppvuxen i Stockholm och i Göteborg.  Under hela sin barndom tillbringade hon sina somrar på Smögen." Strandsittaren"  är den första fristående kriminalromanen i Morden på Smögen-serien som hittills omfattar fyra delar.
  Mycket tyder på att Ihréns Smögen kan bli lika populärt som Läckbergs Fjällbacka eller Stens Sandhamn. Mycket havsdoft finns här.
   Dennis Wilhelmson tar tjänstledigt från polisen i Göteborg och åker till barndomsön Smögen för att bearbeta den kris han gått igenom under våren. Men sommaren blir inte så lugn och harmonisk som han planerat. En ung man hittas död i Smögens hamnbassäng och en gammal vän till honom försvinner spårlöst. Ofrivilligt dras Dennis in i Sotenäsets mest uppmärksammade mordutredning någonsin.
    Han lär känna polisaspiranten Sandra Haraldsson som är ung, ambitiös och rättfram, och på något sätt når hon fram till honom. Sakta men säkert börjar hans inre att läkas. Men vad Dennis inte vet är att släktforskaren och svenskamerikanen Anthony har hittat berättelser och människor i Smögens historia som kommer att påverka hans framtid för alltid...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar