Min blogglista

onsdag 3 januari 2018

Djuren kan - minsann

  För ett par år sedan gjorde den tyske skogvaktaren Peter Wohlleben succé med boken "Trädens hemliga liv", en riktigt omtumlande läsupplevelse som förändrade min syn på växtligheten. I sin nya bok, "Djurens gåtfulla liv" tar han sig an både vilda och tama djur och underrubriken är: "Kärlek. Sorg. Omtanke".
  Men  är det inte bara vi människor som har den typen av känslor? Nej, säger Peter Wohlleben, den passionerade skogvaktaren . I sin nya bok förmedlar han fascinerande fakta om djuren och deras känsloliv, som många tidigare har trott inte existerar. Peter Wohlleben lutar sig mot de senaste vetenskapliga rönen och utforskar de komplexa beteendemönstren och det emotionella livet hos både vilda djur och husdjur.
    Med Djurens gåtfulla liv gör han oss medvetna om att djuren står oss ännu närmare än vi har kunnat ana.Det är bra, för alltför många människor tror att djur bara är "automater", men inget kunde vara mera fel. Och man kan ju komma ihåg att det bara är 50 år sedan läkarna hävdade att småbarn inte kan känna smärta.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar