Min blogglista

onsdag 24 januari 2018

En låång historia

I "Sammansvärjningen", som kom ut i november 2017, berättar Luke Harding historien om Donald Trumps band till Ryssland. Det visar sig vara en lång historia som börjar 1987, när Trump - då fastighetskung i NewYork - för första gången var officiellt inbjuden till Ryssland. Harding är väl insatt i både USAs och Rysslands maktcirklar. 2011 blev han utvisad från Ryssland för sina alltför Putinkritiska reportage.
   Han tar läsarna bakom kulisserna i Trump Tower och in i Kremls maktcirklar. Den otroliga historien om ett samröre med ryska intressen som går flera decennier tillbaka i tiden avslöjas för första gången. Av en ex-agent fick Harding rådet att följa spåren sex och pengar om han ville förstå relationen Trump-Putin. Det har han gjort.
   Det handlar om internationellt spionage, tveksamma företagsaffärer, Miss Universum-tävlingar, sexfilmer, gangsters, förgiftade dissidenter och penningtvätt som några av ingredienserna. Resultatet är spännande som en thriller om hur den storpolitiska verkligheten kan få ohyggliga konsekvenser för den demokratiska världen. Läsning som är skrämmande på riktigt även om kanske bara en del är sant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar