Min blogglista

lördag 3 februari 2018

Massor av driv

Romanen "Separationen" av Katie Kitamura har fått stor uppmärksamhet. Både för ämnesvalet men också för berättartekniken som liksom suger läsaren med sig, antingen man vill eller inte.
   Det handlar om en ung kvinna som har kommit överens med sin otrogne make att det är dags för dem att separera. Men trots att de sen ett halvår tillbaka inte längre lever tillsammans är det fortfarande en hemlighet.
    Hon har just påbörjat sitt nya liv med en ny man när hennes exsvärmor ringer henne och berättar oroligt att hon försökt få tag i Christopher som verkar ha försvunnit i en avlägsen region i södra Grekland. Hon går motvilligt med på att åka dit för att leta efter honom.
   Men när hon anländer till hotellet är Christopher inte där, han har inte synts till på ett tag och skulle dessutom ha checkat ut för ett par dagar sen. Med en nervkittlande historia om intimitet och otrohet berättar Katie Kitamura om separationer från personer man levt nära, men också om att ha modet att våga betrakta sig själv. Och ingenting är vad det ser ut att vara vid första påseende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar