Allt fler hakar på den vegetariska trenden just nu. Så gör också trädgårdsinspiratören och tv-personligheten Hannu Sarenström i nyutkomna "Hannus jordiga - vegetariska recept från min köksträdgård".
Tidigare bodde han vid foten av Kinnekulle i Västergötland, där han hade en fantastisk trädgård. Men nu har han flyttat till danska Langeland där han ställer i ordning en gård.
I den här boken djupdyker han i sommarens alla härligheter och
trollar fram fantastiska måltider av allt det odlade. Från försommarens
förväntansfulla tid, med sättpotatis, sparris och gratismat i form av
ramslök, kirs och nässlor. Vidare till högsommarens soliga grönsaksland,
mat med inspiration från många kontinenter men förenade av svensk
sommar hett och milt, doftande och längtansfullt. Till saken hör att det syditalienska köket är Hannus passion. Vi landar i den mogna
sensommaren, det är skördefest och pumporna sväller. Rovor, svartkål och
rostade kronärtskockor på glödbädd för inget ska fattas när Hannu
bjuder till bords. Som vanligt bjuder boken på inspirerande fotografier av mat och miljö.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar