Min blogglista

torsdag 1 mars 2018

Korsord är kul

I år är det jubileum för det moderna korsordet som föddes i USA för 100 år sen. Lena Rainer tar oss från a-ö genom krysshistorien och in i framtiden med boken "Rätt i krysset".
   Det är en riktigt kul bok om korsord. Här finns allehanda knep, kryssens historia, intervjuer med kända och okända krysslösare och mycket annat roligt .Här är boken som tar upp allt som varje korsordslösare bör och vill veta. Är det okej att använda hjälpmedel? Slipper man demens om man löser korsord? Vilket hörn är det lättast att börja i? Hur bär man sig åt för att vinna tidningarnas krysstäv­lingar? Vad är för- och nackdelarna med att lösa korsord? Vilka ord älskar de att använda i kryssen? Och var går vi bet?
   Nästan halva svenska folket löser emellanåt korsord. Konstigt nog finns det nästan inget skrivet på svenska om denna populära folksport. Boken är skriven ur lösarens nyfikna perspektiv och där är den unik.
   Kända korsordslösare som Göran Persson, Kikki Danielsson, Maria Wetterstrand och Björn Skifs berättar hur och varför de löser korsord. Och författaren har föreläst om korsord i många år och kan sin sak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar