Min blogglista

tisdag 27 mars 2018

Ruggigt om sekter

   Mariette Lindstein har blivit berömd för sin trilogi om en sekt som var knuten till Dimön. Författaren har kunskap om hur religiösa sekter arbetar, hon var själv fast hos scientologerna i många år innan hon lyckades rymma. Hon har bestämt sig för att göra allt hon kan för att avslöja dessa manipulativa sekter. Hennes nya roman heter "Vit krypta" och är både spännande och krypande obehaglig.
   Flickorna Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd. Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.
    För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Och vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?
   Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani. Men människor i hennes omgivning börjar ifrågasätta hennes mentala hälsa: inbillar hon sig allt? Plötsligt befinner Alex sig i ett farligt limbo där mycket tyder på att hon står näst på tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar