Min blogglista

torsdag 29 mars 2018

Trädgård som läker

  Fransk-svenska författaren Annika Estassy är en intressant bekantskap. Hon skriver igenkännande om kvinnors liv och hennes fjärde bok heter "Gröna fingrar sökes" och kan väl sägas handla om trädgårdens läkande kraft. För det är en liten trädgård som för två udda kvinnor samman.
    Det är sommar i Måneby och Agnes favoritårstid. Men i år är inget sig likt. Sjukdomen har slagit klorna i Agnes så hon orkar inte sköta sin koloniträdgård längre. Dessutom har hon i ett svagt ögonblick lovat sin granne att ta hand om hans kakadua medan han reser jorden runt. Så vad ska hon göra?
   Många mil söderut, utanför Stockholm bor Leyla med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Efter att Johan gått över gränsen i ett av sina raseriutbrott bestämmer sig Leyla för att fly bort någonstans med Hugo. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad och skötsel och hamnar i Måneby.
    De efterföljande veckorna blir den återhämtning som Leyla längtat efter, trots att hon vet att hon inte kan hålla sig undan för evigt. Går hennes äktenskap att rädda och vill hon ens det? Även Agnes har livsavgörande beslut att fatta, men av et
t helt annat slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar