Min blogglista

måndag 23 april 2018

En nyttig odling

    Just nu är vi inne i tiden när det kliar som mest i alla grönas fingrar. Att odla nyttigt, alltså grönsaker, är en stark trend just nu. I Sara Bäckmos "Skillnadens skörd" hittar man många bra tips om hur skörden tas tillvara.
   I Skillnadens trädgård växer 150 olika sorters grönsaker. Vissa ger skörd under vår och sommar, andra höst och vinter. Varje dag, året runt, finns mat att hämta i det ekologiska trädgårdsskafferiet. De senaste åren har matlagningen hos Sara Bäckmos familj förändrats i grunden skörden styr vilken mat som lagas just idag.
    En kreativ upptäcktsresa bland hemodlade råvaror har tagit matlagningen till nya nivåer. För det är när ett berg av nyskördad spenat ligger i stora korgar och bara väntar på att tillagas som vardagsmaten på riktigt blir en lustfylld utmaning.
   I den förra boken, Skillnadens Trädgård, lärde vi känna Sara som en passionerad odlare som nyfiket och egensinnigt revolutionerat vår syn på köksträdgården, ibland genom att göra helt tvärtemot vedertagna odlingsregler. I Skillnadens skörd får vi följa med Sara in i köket för att se hur nyskördade råvaror tas om hand, förvaras och blir till mat för hela familjen. Boken myllrar av favoritrecept på lättlagad vardagsmat proppfull av grönsaker, året om. Man tar efter precis så mycket man orkar, förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar