Min blogglista

lördag 21 april 2018

Från Berlin till Kuba

  "Den tyska flickan" av  Armando Lucas Correa är en roman baserad på verkliga händelser. En berättelse som sträcker sig från Berlin vid tiden för andra världskrigets utbrott till Kuba på revolutionens rand, till New York efter den 11:e september, och når sin upplösning i nutidens Havanna.
    Innan allt förändrades levde unga Hannah Rosenthal ett sorglöst liv. Men nu, 1939, är Berlins gator draperade med röd-vit-svarta flaggor, hennes familjs ägodelar fraktas bort, och de är inte längre välkomna på platser som tidigare känts som hemma. Hannah och hennes bästa vän, Leo Martin, sluter en pakt: vad framtiden än har i sitt sköte, så ska de möta den tillsammans.
   Nytt hopp får de när familjerna Rosenthal och Martin lyckas få visum till Kuba och avseglar med den transatlantiska lyxångaren SS St. Louis mot Havanna. Men snart börjar det gå illavarslande rykten om Kuba. Från ena dagen till nästa verkar det fartyg som varit deras räddning förvandlas till deras undergång.
   75 år senare, i New York, får tolvåriga Anna Rosen ett egendomligt paket från en okänd släkting på Kuba. Anna och hennes mamma beslutar sig för att resa till Havanna för att ta reda på sanningen om familjens mystiska förflutna. Av det blir ett riktigt läsäventyr för den som gillar historiska romaner.
"Den tyska flickan" av
    Det här är Correas debutroman. Han är född 1959 på Kuba men är numera bosatt i New York där han är redaktör för People en español, USA:s största spanskspråkiga tidning.


3 kommentarer:

  1. Tack ❣️
    Jag hittade den som e.bok
    Härligt med dina tips här

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar dem! Hoppas du gillar boken också.

    SvaraRadera
  3. Tyckte att boken var otroligt bra.

    SvaraRadera