Min blogglista

söndag 8 april 2018

Proffsigt om politisk gåta

   Norska deckarstjärnan Anne Holts trettonde roman "Presidentens val" är en tät och oförutsägbar thriller som ger eko i såväl världspolitiken som i författarens tidigare utgivning. För hur kan någon försvinna från en hotellsvit i Oslo utan att dörrar eller fönster öppnats och utan att övervakningskamerorna registrerat något?
   Så också Inger Johanne Vik, mammaledig psykolog och jurist med ett förflutet inom FBI. När hon får reda på vem inom den amerikanska säkerhetstjänsten som leder spaningsarbetet reagerar hon starkt, och än mer upprörd blir hon när hennes egen man, kriminalkommissarie Yngvar Stubø, kallas in för att arbeta vid sidan av amerikanerna.
   Vad är det Inger Johanne Vik vet som aldrig får avslöjas? Vad har det med kidnappningen att göra?
    Den man som skulle kunna ge ett svar befinner sig någon helt annanstans i världen. Och nu förbereder han nästa steg i sin plan.
Att denna någon dessutom är Helen Bentley, USA:s första kvinnliga president, gör saken än mer oförklarlig och skrämmande.Snart är jakten på kidnapparen i full gång och hela världen följer andlöst sökandet efter den försvunna presidenten.
   Det är en proffsigt komponerad historia och en definitiv nagelbitare som helt klart orsakar sömnlöshet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar