Min blogglista

fredag 11 maj 2018

Hitta den rätte eller...

 Ninni Schulman, som skrivit en rad deckare i värmländska miljöer satsar på någonting nytt med "Bara du". Hon har skrivit en drabbande spänningsroman med Stockholm som miljö. Det handlar om vårt behov av att vara både omhändertagna och behövda i en tid som hyllar frihet och självständighet. Det är en historia om ensamhet och kärlek, beroende och besatthet.
  Aktörerna är Pål, som arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. Efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen och så Iris,
som är frilansande formgivare och lever singelliv med alla dejtingappar ett klick bort. Men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen, han som älskar henne på riktigt och inte lämnar henne - hur besvärlig hon än är.
   Till slut hittar de varandra.
  Och Pål är alldeles underbar och ibland får Iris nästan för sig att han känner henne bättre än hon själv gör. Han verkar alltid veta precis vad hon behöver. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat.
    Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte. I själva verket är de på väg mot en katastrof. Mer säger jag inte.

1 kommentar:

  1. Det kanske är den här boken jag skall läsa i dag när jag väntar på mina barn som har danslektioner.

    SvaraRadera