Min blogglista

torsdag 24 maj 2018

Kloka ord på vägen


När J.K Rowling -mamma till succéserien om Harry Potter - talade till sistaårseleverna på Harvard Universitet valde hon två ämnen som ligger henne varmt om hjärtat - om fördelen med att misslyckas och vikten av fantasi. Talet finns nu i bokform,en vacker liten volym på 80 sidor med titeln "Väldigt bra liv".
   Hur kan vi få ut det bästa av ett misslyckande? Och hur kan vi använda fantasin för att bli ett bättre jag både för oss själva och mot andra. Berättelserna som Rowling delade med sig av och de utmanande frågorna som hon ställde till de unga studenterna har sedan dess inspirerat andra till att fråga sig själva av det innebär att ha "ett gott liv".
   Nu, när Rowlings tal kommer i tryck för första gången, kan hennes ord fungera som både en tröst och ögonöppnare för alla – oavsett ålder – som befinner sig vid en avgörande vändpunkt.Det finns många kloka formuleringar att citera. Jag väljer den här:Det behövs ingen magi för att förvandla vår värld; vi bär redan all den kraft vi behöver inom oss-vi har kraften att föreställa oss något bättre.

1 kommentar: