Min blogglista

tisdag 15 maj 2018

Nytt om mossa

Mossa - det där eländet som tar över alla gräsplättar, brukar jag tänka. Naturligtvis är det fel, det förstår jag när jag bläddrar i Ulrica Nordströms vackra bok om mossor, "Mossa från skog till trädgård och kruka".
   Det finns ungefär tusen olika arter av mossor i Sverige, men trots mångfalden och skönheten har de ännu inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Det här är hyllning till mossor som riktar sig till trädgårds- och växtintresserade, både nybörjare och inbitna, som är nyfikna på mossornas unika egenskaper och praktiska användbarhet.
    Mossorna har ett fascinerande växtsätt och trivs i varierande, men mycket specifika miljöer. Lär dig hur du skådar mossor i skogen, hur du artbestämmer, plockar, odlar och skapar egna utomhus- och inomhusprojekt bland annat mosslandskap i krukor och glas och vackra bundna mossbollar, så kallade kokedamas. Du får också följa med till några av världens finaste mossträdgårdar i Japan och USA, och möta trädgårdsmästare, hantverkare och forskare som delar med sig av sin passion för dessa mångfacetterade växter.
  Författaren är skribent och växthantverkare med rötter i de norrbottniska mosskogarna.
 och vill lyfta fram dess unika egenskaper och tipsar om att mossa passar lika bra i rabatten som i planteringar inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar