Min blogglista

torsdag 31 maj 2018

Om kärlek i Uppsala

   Malou von Sivers första roman "Mitt hjärtas oro" har sin utgångspunkt i hennes familjehistoria och i ett sommarprat från 2016. Hon sitter vid sin fars dödsbädd och försöker förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation, ett arv som har format henne som människa.
 " Mitt hjärtas oro" är första delen i en trilogi, en berättelse med personligt avstamp som sträcker sig från förra seklets början fram till idag.
   Det börjar hos Axel och Sara, som möts i början av 1900-talet. Han en välbärgad gift man med ett mörkt förflutet och ett sår som han döljer. Hon är en ung litteraturstudent i Uppsala som svärmar för Hjalmar Söderberg och letar efter något som ger livet en djupare mening. Hon attraheras av hans mörker och sårbarhet. Han ser möjligheten att komma loss från ett kvävande äktenskap, och kanske också från sig själv.
   Deras kärlekshistoria utspelar sig i sekelskiftets Stockholm och Uppsala,  i idylliska villaområden och stenpalats göms bultande hjärtan och en oro som aldrig tycks stillna.

1 kommentar: