Min blogglista

torsdag 10 maj 2018

Osminkat om alkoholism

Sportjournalisten Robert Laul levde ett dubbelliv. När något hände inom svensk eller internationell fotboll var han på plats för att rapportera. Men på nätterna drack han sig så berusad att han inte mindes vad som hände. Robert träffade stjärnor som Ronaldo, Neymar och Zinedine Zidane, han följde Zlatan Ibrahimovic och Lars Lagerbäck.Men vad hjälpte det, demonerna fanns kvar och tog över. I"Alkisbarn" berättar han sin historia.
   Missbruket smygfilmades, och en våldsbejakande fotbollsfirma publicerade klippen på nätet. Roberts arbetsgivare Aftonbladet tvingades agera. Det här är inte den första berättelsen om det utbredda supandet som varit, är, vanligt bland journalister. I samband med avslöjandena av sexuella trakasserier har många kvinnliga journalister berättat om det alkoholrelaterade festandet på olika redaktioner.
Efter ett drygt års nykterhet började Robert skriva på den här boken. Där beskrivs hur beroenden och psykiska sjukdomar har vandrat genom generationer i hans släkt. När börjar ett missbruk, och när slutar det? Det handlar om ögonblicket då Robert Laul blev alkoholist, och hur han övertygade sig att dricka vidare - trots att konsekvenserna blev värre och värre. Ända tills han slog i botten, och stod vid vändpunkten. Skulle han sluta leva eller börja leva?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar