Min blogglista

tisdag 5 juni 2018

En livräddande katt

En regnig kväll snubblar den hemlöse Michael King över en skadad, utsvulten katt. Han ger henne namnet Tabor. I "Bortsprungen" berättar Britt Collins den helt osannolika historien om deras vänskap.
Den alkoholiserade och deprimerade mannen tar hand om katten och vårdar henne.När vintern kommer påbörjar de tillsammans en lång resa till fots, från det kallare Oregon mot Kaliforniens soldränkta stränder. Längs vägen möter de människor som dras till den speciella katten och Michael har aldrig blivit så väl bemött som med Tabor på sin axel. Kattens tillgivenhet och sällskap tröstar den ensamme Michael, hon ger honom något att leva för och hjälper honom att bli både mer harmonisk och fri från alkoholmissbruket.
   Tabor lär Michael att leva med hans livs stora sorg, förlusten av hans partner. Men när Michael tvingas ta katten till en veterinär upptäcks det att hon har ett identifikationschip. I Portland finns en ägare som aldrig gett upp hoppet om att få återse sin älskade katt. Och Michael tvingas inse att han måste lära sig att hantera livet efter ännu en förlust.
  Detta är en sann historia om en oemotståndlig och äventyrslysten katt, och om hur läkande förhållandet mellan människa och djur kan vara. Det är en berättelse om hur en man och en katt räddar varandra - en given bok för alla som älskade berättelserna om Gatukatten Bo.

1 kommentar:

  1. Berit Sundelin5 juni 2018 22:24

    Ja det är fantastiskt med kattens relation till människan. Jag har läst alla böcker om katten BOB.

    SvaraRadera