Min blogglista

fredag 6 juli 2018

Husgeråd i titeln

   Utan minsta betänklighet har förlaget utropat Ewa Klingberg till den nya drottningen av feel-good-romaner. Inte för att jag tycker att det behövs kungliga epitet, romanen är underhållande.  "Manglade dukar och vikta servetter" heter den.
   Utan att riktigt förstå hur det gick till så har Felicia blivit med hus. Inte en vanlig villa, utan en stor fastighet med hyresgäster som nu är hennes ansvar. En av lägenheterna ska hon inreda till sig själv.
När Felicia så möter den attraktive antikhandlaren Jonathan, som vill fylla hennes bostad med tidstypiska möbler, vänds hennes liv upp och ned. Felicia tar tacksamt emot inredningshjälp från Jonathan, men vad varken Felicia eller Jonathan känner till är att en av möblerna döljer en gammal hemlighet En hemlighet som leder till Nanny, en ung kvinna som arbetade som piga i ett välbemedlat hem i Karlskrona år 1851.

     Nannys och Felicias skilda livsöden vävs samman på ett fängslande vis. Hemligheter från det förflutna blir en del av Felicias liv och påverkar henne på ett sätt som hon aldrig hade kunnat förutsäga.Det är en varm och charmig historia som handlar om vänskap, kärlek och modet att känna tillit.


   Klingbergs andra roman, även den med husgeråd i tieln, kom i våras och heter "Lånat silver och krossat glas".

2 kommentarer: