Min blogglista

måndag 16 juli 2018

Nyhet i familjen

   En ny bok om Damernas detektivbyrå i Botswana har Alexander McCall Smith kommit med. "De oväntade systrarnas hus" heter den och den är, som alla de andra i serien mycket oblodiga gåtor där mysterierna mer handlar om förhållandet människor emellan än om kriminalitet.
   Precious Ramotswe åtar sig ett fall där en kvinna påstår sig ha blivit felaktigt uppsagd från sitt jobb. Mma Ramotswe som aldrig låter en orättvisa passera börjar undersöka omständigheterna kring uppsägningen. Men snart stöter hon på information som gör henne förbryllad.
     På ett lokalt sjukhus upptäcker hon en sköterska vid namn Minge Ramotswe. Precious känner väl till alla med det efternamnet, de är ju hennes släktingar. Vem är den här mystiska kvinnan egentligen?
Precious som alltid har trott sig veta allt om sin far och dyrkat honom. Men ibland överraskar våra föräldrar oss, och vi upptäcker att saker och ting inte var riktigt som vi trodde. Men i det här fallet blir Mma Ramotswe varse att sanningen inte var så hemsk som hon först trodde. Med generositet och värme kastar Mma Ramotswe ljus över viktiga sanningar om vänskap och familj, både den vi fötts med och den vi väljer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar