Min blogglista

torsdag 26 juli 2018

Underhållande historielektion

   Dick Harrison gjuter liv i Englands historia. Första bandet av Englands historia, som kom i maj, behandlar tiden fram till ca år 1600. Del två, som kommer i september, tar läsaren ända fram till nutid och Brexit.
   Boken är mycket underhållande, välskriven och väl dokumenterad. Och oavsett om vi betraktar språket, litteraturen, musiken, konsten eller fotbollen dignar vi idag under Englands inflytande. Men hur kommer det sig? Dick Harrisons nya verk om Englands historia har svaret.
    Skildringen inleds med forntida folk  och folkvandringar och växer i detaljrikedom desto längre fram i tiden vi kommer. Vi får följa uppkomsten av städer, kungariken, Rosornas krig, parlament och imperier samt ta del av de sociala, ekonomiska och kulturella processer som skapat landet. Ett perfekt översiktsverk över den spännande och blodiga historia som format England.
     Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet och har vid det här laget skrivit ett femtiotal böcker. Han var under 90-talet bosatt i London, och är en tvättäkta anglofil.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar