Min blogglista

måndag 30 juli 2018

Vinterns svalka

   Den tredje deckaren av tyska Nele Neuhaus har kommit på svenska. "Annars skjuter jägaren mig". Det bör kunna vara svalkande läsning för boken utspelas vid nyårstid, ingen värmebölja i sikte. Som tidigare är det kriminalinspektör Pia Kirchhoff som står i centrum, precis som i de två tidigare böckerna. Också det har titlar som kopplar till barnsagor och ramsor. Den första hette "Snövit ska dö" och den andra "Stora stygga vargen".
   Pia har planerat sin bröllopsresan över jul och nyår. Äntligen ska kriminalinspektör Pia Kirchhoff, hemligt nygift, få sin välförtjänta semester. Men ett par dagar före resan nås hon av ett telefonsamtal som får planerna att gå om intet.
   I det lilla samhället Eschborn utanför Frankfurt har en äldre kvinna skjutits ihjäl av en okänd gärningsman. Kort därpå inträffar ytterligare ett liknande mord: en kvinna skjuts genom sitt köksfönster. Inget av offren hade några fiender. Varför måste just de dö?
    Trycket på utredningen ökar snabbt. Pia Kirchhoff och hennes chef Oliver von Bodenstein söker efter en mördare som tycks välja sina offer godtyckligt – och de kommer en mänsklig tragedi på spåren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar