Min blogglista

fredag 3 augusti 2018

Kärlek till idrotten

Fredrik Backmans roman "Vi mot er" är den fristående uppföljaren till "Björnstad" från 2017, är en intensiv skildring av drabbande mänskliga relationer i en liten stad. En berättelse om lojalitet, vänskap och kärleken som utmanar allt.
   Efter de dramatiska händelser som skakade Björnstad i första boken berättas här historien om månaderna efteråt. De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de hoppas.
    Rivaliteten mellan Björnstad och grannstaden Hed växer till en ursinnig kamp om pengar, makt och överlevnad som exploderar när städernas hockeylag möts. Samtidigt avslöjas en ung spelares innersta hemlighet och ett helt samhälle tvingas visa vad det egentligen vill stå för. Huvudrollen i Backmans böcker om Björnstad är ändå idrottsrörelsen. Det är en kärleksförklaring som heter duga.
    Det kommer sägas att våldet kom till Björnstad det här året, men det är en lögn. Våldet fanns redan här. Som Backman så träffande skriver: Det är så enkelt att få människor att hata varandra att det är obegripligt att vi någonsin gör något annat.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar