Min blogglista

torsdag 2 augusti 2018

Om egensinnig kulla

 Ingrid Hedström är en mycket begåvad skildrare av samhälle och relationer. Först kom hennes serie om brott i den fiktiva staden Villette i Belgien och nu har hennes tredje bok om den tjurskalliga kullan Astrid Sammils kommit. "Brandgata" heter den och är kusligt aktuell eftersom Hedström skriver om en stor skogsbrands framfart.
    Upptakten är dramatisk, den tidigare utrikesministern Agneta Myhre mördas brutalt på en kyrkogård i Dalarna, samtidigt som en förödande skogsbrand drar fram genom Bergslagsskogarna och hotar att ödelägga Astrid Sammils älskade Granåkers Hästberg.
   Astrid är den som hittar den döda Agneta, och Dalapolisens mordutredning kommer snart besvärande nära henne själv då mycket tyder på att mordet har en koppling till hennes och Agnetas gemensamma förflutna i inbördeskrigets Bosnien på 90-talet.
   Därtill börjar Astrids väninna Carina Svahn samtidigt nysta i ett tjugotre år gammalt ouppklarat mord på en tidigare vän och arbetskamrat sedan hon hittat en ledtråd i en gammal video från en danskväll. Efterforskningarna leder henne till ett lokalt vapenföretag men också rakt in i skogsbrandens växande inferno, ett inferno där allt kan gå förlorat - även spåren efter mördaren.
I "Brandgata" ställs Astrid inför händelser som på ett omvälvande vis kommer att påverka hennes framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar