Min blogglista

onsdag 8 augusti 2018

Viktiga samtal

I sin nya bok " Från ett cafébord i Paris" låter författaren och religionspsykologen Owe Wikström världsmetropolen Paris utgöra kuliss och fond till en djupdykning i tre av livets mest centrala teman: vänskap, livsleda och samtal. Att han valt Paris beror på att han i sin ungdom älskade att hänga på de parisiska caféerna.
   Han skriver om vad är vänskap egentligen, och hur förhåller den sig till förälskelse, arbetsrelationer och den stora kärleken? Och hur hanterar vi de drag av meningslöshet och tristess som tycks vara inbyggda i livet? Vilka problem uppstår när vi så ofta tar till konsumtion som en flykt mot vår tomhet och leda? Och varför fyller samtalet och det poänglösa småpratet ett så avgörande behov i mänskligt samspel?
   Det här är en bok som vill bli till verklig livshjälp för dem som funderar över livets och vardagens mest angelägna frågor. På sitt djupt kloka och samtidigt humoristiska sätt tar Owe Wikström oss med bortom de parisiska hustaken till de allmänmänskliga ämnen som ofta väcks kring ett cafébord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar