Min blogglista

lördag 13 oktober 2018

En låååång roman av Holst


    Hanne-Vibeke Holt har haft en paus från romanskrivandet men nu är hon tillbaka, och det med besked. Nyutkomna "Som pesten" är en lunta på mer än 800 sidor och omfånget skapar ett motstånd hos mig. En så tjock bok kan man inte ligga och läsa, inte utan att ha attiraljer som håller boken i sängen och det vill jag inte. Kan inte begripa varför vissa författare är så långskrivande. I den här romanen finns det en massa sidohandlingar som lätt kunde ha knipsats bort utan att det stör sammanhanget. Men en del författare älskar vara allvetande och fyller ut minsta detalj. Det tycker inte jag om.
   Ämnet för romanen är aktuellt och brännande för när som helst kan världen drabbas av en global epidemi - en pandemi. Den danska läkaren Karoline Branner flyttar med sin familj till Genève för att arbeta med pandemibekämpning för WHO. Men på kontoret möter hon oväntat motstånd i den politiska organisationen, och hemma blir hennes man allt mer rastlös. Och så kommer signaler om en ny influensapandemi...
  "Som pesten" har en bra berättardriv med både emotionellt djup och politisk udd.Precis som det brukar vara hos Holst. Så lyckas man bara hitta en bekväm läsplats så är väl romanen OK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar