Min blogglista

måndag 22 oktober 2018

Suger på karamellen

 Peter Robinson, en av världens mest lästa deckarförfattare, är tillbaka med en ny bok om kriminalkommissarie Alan Banks."Oförsiktig kärlek" heter den.
    Basintrigen byggs kring två döda kroppar som hittats på övergivna ställen och där frågetecknen är många kring hur de hamnat där.
    Kroppen av en ung studentska har hittats i en övergiven bil ute på landsbygden, ett misstänkt självmord, och Alan Banks börjar arbeta med fallet. Men hur hamnade hon där? Hon ägde ju ingen bil och hade inget körkort. Vem lämnade henne där och varför?
    I samma veva hittar man dessutom en sextioårig man  död i en ravin i det öde hedlandskapet. Han är klädd i en exklusiv kostym men saknar id-handlingar. Efter obduktionen tyder allt på att han dött i en fallolycka. Men vad gjorde han mitt ute i vildmarken och varför finns det ingen bil i området?
    Samtidigt får Banks en varning via Anni Cabbtos far om att en gammal fiende har återvänt i ny skepnad. En person som inte viker för något, han försökte ju bränna Banks inne. Frågorna hopar sig, insatsen höjs och jakten på mördaren är i full gång.
   Måste säga att jag väntat på den här skurkens återkomst men kanske Robinson suger lite väl länge på karamellen. För i den här boken blir det ingen konfrontation. Men spänningen byggs upp till nästa bok, förstås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar