Min blogglista

onsdag 7 november 2018

Alla vinets hemligheter

 För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals läsares ögon med boken " Den hemlige kocken", som avslöjade det utbredda matfusket och som faktiskt har åstadkommit förbättringar inom livsmedelsindustin.Han har envetet fortsatt att rota i livsmedelsfusket och nu har turen kommit till vinet, som så många älskar att njuta av. "Château Vadå" är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon.
   De nordiska länderna är bland världens mest vindrickande, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Tillverkarna har sett till att någon varudeklaration inte får finnas på flaskor och boxar. Tillverklighetshemlighet - bevars! Och nog finns det hemligheter alltid.
    Vad dagens vin som tillverkas i industriell skala består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt. Det är sant bara i ett försvinnande litet fall. De "château" som anges i namnet på många viner är i bästa fall små och förfallna egendomar utan anor. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten. Om nu vinet smakar efter att man lärt sig vad som blandas i dryckerna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar