Min blogglista

söndag 16 december 2018

Turstens tredje om Embla

   Helene Turstens nya deckare "Snödrev" är den tredje fristående delen i serien om Embla Nyström - Irene Huss unga kollega - och den tar sin början där Sandgrav slutade.
    Kriminalinspektör Embla Nyström är på vintrig semester i norra Dalsland när hon får ett samtal från sin släkting Harald. En död man har hittats i en av stugorna han hyr ut, och när Embla kommer dit upptäcker hon att det rör sig om en regelrätt avrättning.
    Den döde mannen är en av de största ledarna inom organiserad brottslighet i Göteborg och Sverige. Han är också en av dem som ligger bakom försvinnandet av Emblas barndomskompis Louise. Ett femton år gammalt brott som aldrig blivit löst. Kort efter upptäckten i stugan hittas flera personer i gangsterbossens innersta krets döda.
   Utredningen av morden leder Embla från Ulvsjön hela vägen till Split i Kroatien. Kan jakten på de skyldiga ge henne svar på vad som hände för alla år sedan och är det möjligt att hennes vän fortfarande lever?
    Tursten har alltid varit bra på att konstruera vassa kriminalhistorier. Så även här. Och det hon berättar om ligger nära dagens verklighet med skottlossning på svenska gator och dödligt gängvåld varje vecka. Men "Södrev" är en av Turstens bästa deckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar