Min blogglista

torsdag 7 februari 2019

Åter till Doggerland

Ett riktigt lyckost är det för Maria Adolfsson att hon lyckats skapa ett eget geografiskt land, örepubliken Doggerland mitt i Nordsjön. Här regerar författaren enväldigt över geografi och människor.
   Faktum är att det under stenåldern fanns land ute i Nordsjön. Rika fynd av jakt- och fiskeredskap har fiskats upp av senare tiders fiskare. Varför landet försvann vet man inte. En höjning av havsnivån kanske eller en flodvåg orsakad av ett stort isberg har framkastats som förklaring - men säker kan ingen vara.
   Men i del två av Adolfssons serie - "Stormvarning" är det nutid och julen närmar sig. Då hittas en död man på Doggerlands Noorö. Han har kastats utför ett stup och hittas av en händelse.
  Kriminakinspektör Karen Eiken Hornby kastar sig in i utredningen på grund av personalbrist och egentligen är hon sjukskriven. Men hon är lättad över att slippa julfirandet med släkten.
   När ytterligare ett mord sker framträder kopplingar till ett lokalt whiskydestilleri, men Karen oroas mest över om hennes lindrigt laglydiga släktingar på Noorö är inblandade. Det blir en svår balansgång mellan hennes privata jag och rollen som polis.
    Upplösningedn på dramat är rafflande och sker under en hård vinterstorm.
    Nu vill jag ha nästa bok om Doggerland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar