Min blogglista

onsdag 6 februari 2019

Bokrea & tidens gång

   Tiden nöjer sig inte med att bara gå. Den rusar förbi så man knappt hinner uppfatta det. Den tanken slår mig när jag bläddrar i årets reabokskatalog. Böcker so alldeles just var nyutkomna och fanns på förlagens listor över nyutgivning återfinns bland reaböckerna. Och går de inre åtr med det så blir det rea på reapriset! Hjulen snurrar allt snabbare.
    En bok vill jag rekommendera för de historiskt intresserade; Johan Hakelius "Rule, Britannia!" som handlar om personer, situationer och egenheter under 200 år av brittisk historia. Företrädesvis 18- och 1900-tal.
   Hakelius gjorde stor succé med sina skildringar av excentriska britter i böckerna "Döda vita män" och "Ladies". I den här boken följer han upp dem med en samling underhållande historier om personer, situationer och egenheter under 200 år av brittisk historia.
    Man kan läsa om Jane Austens Bath, världsutställningen i London 1851, äventyrerskan Gertrude Bell som blev kungamakare i Jordanien och Irak, Beatrix Potters sagovärld där djur blir människor, Rex Whistler som målade mellankrigsgenerationens snurriga upptåg och mycket mer.Boken är ett fynd, helt enkelt, i synnerhet om man är anglofil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar