Min blogglista

torsdag 28 februari 2019

Prata med katten?

  Så här på tröskeln till kattmånaden mars passar det ju bra med ”Kattens hemliga språk - lär dig förstå och kommunicera med din katt”. Här visar språkforskaren Susanne Schötz - som har fem katter hemma att prata med - hur katter kommunicerar med varandra och med människor. Författaren är fonetiker och använder språkvetenskapliga metoder för att analysera kattens olika läten. Med hennes tips lär du dig att kommunicera smartare med din egen katt.
    På ett underhållande och lättillgängligt sätt berättar hon vad katten menar när den jamar, kurrar och spinner.Katten har inte ett språk med ord som vi människor. Den uttrycker sig med kroppsspråk och med olika tonhöjder som man kan lära sig tolka. Hon påpekar mycket riktigt att varje förhållande mellan människa och katt är olika, kommunikationen är mycket varierad.
   Boken är ett måste för alla kattälskare, med kapitel som ”Kattspråk för nybörjare” och ”Kattproblem i vardagen”. Och man behöver inte skämmas för att man pratar med sin katt eller hund, det är ett sätt att skapa fungerande nätverk
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar