Min blogglista

torsdag 28 mars 2019

Vem släpper sig?

 Hundar gör det. Tusenfotingar gör det. Dinosaurier gjorde det.
 Du gör det. Jag gör det. Spindlar kanske gör det - mer forskning behövs på området. Fåglar gör det inte men fiser fiskar?
    År 2017 fick zoologen Dani Rabaiotti en fråga från sin tonåriga lillebror: Fiser ormar? Rabaiotti visste inte vad hon skulle svara, och vände sig i sin frustration till Twitter. Hennes oskyldiga fråga där genererade snart hashtagen #doesitfart som spred sig som en riktig äggmög. En lång rad experter engagerade sig i ämnet och det blev snart tydligt att allmänheten krävde mer kunskap om djurens pruttande.
   ”Fiser fiskar?”av Dani Rabaiotti och Nick Caruso kom till för att tillgodose det behovet. I denna fullödigt illustrerade - av Ethan Kocak - och välresearchade guide till djurens väderspänningar, bjuds det på information om åttio djurs fjärtar med  mer detaljer än du någonsin visste att du önskade dig.
   De djuplodande frågor man ställer är: Varför luktar hyenors fisar särskilt illa? Varför spyr musslor istället för att prutta? Vad är en fjärt egentligen?
    Och vem har släppt sig?
   I den här boken kommer man att flytta svaret på den frågan till alla möjliga tidigare otänkbara kandidater i djurvärlden. Roligt har man medan man läser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar