Min blogglista

onsdag 1 maj 2019

Bland amerikaner

I reportageboken "Amerikaner", som samlar Björn af Kleens bästa reportage och personporträtt från Dagens Nyheter, skildrar livet i det samtida USA. Man får träffa  politiker, visselblåsare, författare och vanliga människor - alla tampas de med frågan om hur man ska navigera genom denna märkliga tid.  För ända sedan Donald Trump blev USA:s president har amerikanerna levt på helspänn.
    Livet i Trumps USA är fullt av händelser som i en annan tid hade varit helt otänkbara.Tillsammans ges här en bild av ett polariserat land, där vägen framåt är lika oförutsägbar som presidentens nästa inlägg i sociala medier. Det är en underhållande och fascinerande inblick i ett land vi inte känner så väl som vi tror.
   Han har intervuat politiker som Madeleine Albright, som vill vara en "bad ass granny" och skrävlaren Steve Bannon, mannen som fick in Trump i Vita huset. Han har intervjuat kändisjournalister som Masha Gessen och Michael Wolff och en av bokens längsta intervjuer ägnas åt AG Sulzenberger, New York Times mäktiga publisher.
   Men af Kleen har också pratat med författare som Salman Rushdie och Paul Auster och litteraturkritikern James Wood. Och han gör nedslag i vanliga amerikaners vardag, fast de intervjuerna är inte så långa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar